Welke vloer kies jij als je gaat verbouwen

vloer kiezen

Kies je vloer

Ga je verbouwen, renoveren of een nieuwe woning aan het bouwen en wil je een nieuwe vloer? In alle gevallen is je interieur verandert in een grote puinhoop. Tijd om alles nieuw aan te schaffen. Meubelen, verlichting, raamdecoratie en uiteraard een nieuwe vloer. Gooi je het roer om of blijf je vertrouwt bij wat je al had? Kies je nieuwe kleuren en een andere lifestyle?

Voor elke kamer

Wat vloeren betreft is er genoeg keus van industrieel tot barok en klassiek. Kleur is natuurlijk een persoonlijk iets maar tegenwoordig is er genoeg te kiezen. Durf jij het aan een zwarte hoogglans laminaatvloer in je woonkamer te leggen of een rode vloerbedekking in je badkamer? Tegenwoordig is niets te gek en alles kan en is verkrijgbaar, wel of niet op bestelling. Dus voor je slaapkamer, keuken of badkamer, er is een oplossing voor elk vertrek.
vloer kiezen

Duurzaam mooi en praktisch

Ga jij voor praktisch en onderhoudsvriendelijk dan kom je al snel bij laminaat of een tegel vloer terecht. Veel mensen vinden dat een wat koele uitstraling hebben en gaan dan over naar tapijt. Maar zoals aan elke vloer heeft dat ook nadelen. Tapijt houd vuil vast waardoor je toch minstens eens per jaar flink aan de slag moet met speciale tapijtreiniger. Tapijttegels daarentegen zijn een stuk makkelijker, is er een tegel vuil dan vervang je die gewoon. Bijkomend voordeel voor de creatievelingen is dat je tapijttegels in verschillende kleuren door elkaar heen kunt leggen.

Stoer beton of gietvloer

Ga je echt voor modern industrieel dan kom je uit bij een giet vloer of een gegoten en gepolijste betonvloer. Beide erg praktisch in onderhoud maar erg kil en koud in het aanzicht. Vloerverwarming is bij deze vloeren geen overbodige luxe maar eerder een noodzaak. Een gietvloer is vaak nog dunner dan een keramische tegel en geleidt warmte dus nog beter. Echter is vloerverwarming onder een betonvloer een grotere uitdaging, beton werkt en er kan scheurvorming optreden.

Natuurlijke parket vloer

Voor de echte natuurliefhebber gaat er natuurlijk niks boven een echt houten parket vloer. Pure luxe voor elk interieur. Met een warme uitstraling en tegenwoordig milieuvriendelijk gekapte eiken wint deze vloer in rap tempo aan populariteit. Eiken parket vloeren zijn nog steeds niet de goedkoopste maar kwalitatief wel de beste. Eiken hout is een natuurproduct en zal dus gaan werken, hierdoor krijgt de vloer nog meer karakter en is geen enkele vloer hetzelfde.

Experiment

Elke vloer is een individuele keus aangepast op jouw leefwijze en interieur. Er is genoeg te kiezen maar durf eens te experimenteren.