Een muurplint voor elke vloer?

plint

Tegenwoordig past er in elk type woning een eiken houten parket vloer. Parket vloeren zijn makkelijk aan te passen aan de huidige interieurs. Een mooie white wash of een van de vele tinten grijs, er is voor iedereen wel een eiken houten vloer met muurplint. Maar buiten de vloer komt er voor een spectaculaire afwerking wel meer kijken. Muurplinten zijn voor een nette afwerking onmisbaar.

Bij een eikenhouten parketvloer hoort ook een degelijke afwerking. U kunt voor een mooie bies kiezen, voor de extra luxe uitstraling. Een bies is ook wel meteen een kostbare optie, daarom kiezen de meeste mensen voor een muurplint. Ook bij plinten valt er veel te variëren, gaat u bijvoorbeeld voor een lage of hoge plint? Deze zijn bij ons in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Soorten plint

Wie dacht even snel klaar te zijn met een vloer leggen komt bedrogen uit. De keus van de juiste parket vloer duurt meestal het langste omdat die gezichtsbepalend is voor je huis. Een ondervloer is wat makkelijker. Die moet aan een aantal eisen voldoen en hoe die eruit ziet dat maakt niks uit. De afwerking is vaak een ondergeschoven kindje. Bij een luxe vloer als eiken hout wil je natuurlijk wel de beste afwerking. Het is dan ook altijd beter dat je huis helemaal leeg is. Op die manier voorkom je dat er ergens geen mooie afwerking komt, of helemaal geen plint.

Plinten zijn er in diverse materialen verkrijgbaar. Wij verkopen voornamelijk MDF, maar er is keus genoeg.

  • Hardhouten plinten, veel gebruikt materiaal om sier plint van te maken. Strak aflakken of laten lakken voor een chique afwerking.
  • Natuursteen plinten. Zorgt voor een strakke overloop tussen je stenen vloer en de muur. Steen plinten kunnen ook gebruikt worden als overgang tussen een stenen vloer in de keuken en eiken vloer in de woonkamer.
  • Kunststof plinten, behoeven geen onderhoud, doekje erover en ze zijn weer schoon. Voor een luxe vloer zijn kunststof plinten niet de beste keus.

Verschillende stijlen plint

Net als een interieur zijn er ook in plinten verschillende stijlen. De stijl van je vloer kun je doorzetten in je plint. Zo heb je de volgende stijlkenmerken in plinten.

  • design plinten voor de echte interieur freak
  • moderne plinten
  • brede plinten
  • hoge plinten
  • dikkke plinten

Welke interieur je hebt, er is altijd een juiste plint te koop.

In plinten kun je ook verschillende bevestiging methode kiezen. Je kunt lijmen of schroeven maar plakplinten. Plakplinten zijn er vooral voor laminaatvloeren terwijl de muurplint eventueel met plint neut gebruikt worden voor parket vloeren.

Om het u makkelijker te maken hebben we bij de plakplinten soorten die precies overeenkomen met de vloer, zo lijkt de vloer gewoon door te lopen. Wij hebben ook afwerkingen voor visgraatvloeren en Hongaarse punt vloeren in huis. U kunt kiezen uit plinten met of zonder print, met of zonder kleur. Vaak zitten er aan de onderkant van de muur al muurplinten, deze moeten eerst verwijderd worden voor er nieuwe plinten worden gemonteerd.

Plak plint

Plakplinten zijn over het algemeen kleiner dan muurplinten en vallen hierdoor ook minder op. Deze plinten zijn ook makkelijk zelf te plaatsen. De oplaag van de plint is gefineerd en is eigenlijk in elke kleur van het laminaat beschikbaar. Plakplinten zijn gemiddeld 13mm breed. De plakrand zit 9 mm van de rand. Dus de uitsparing van de laminaat tot de muur moet 9 of 10mm zijn om de vloer in staat te stellen voldoende te werken door temperatuurverschillen en toch de plakrand goed te kunnen bevestigen. De toplaag van de plint is meestal gefineerd en daardoor in bijna alle kleuren van het laminaat te vinden. 

Gefineerde MDF-plinten

Wanneer u toch liever een plint dat iets exclusiever is? Ga dan voor de bredere gefineerde MDF-plint van 60mm. De onderkant van deze plint is uitgehold waardoor er plek is voor kabels in de plint zelf.

Wil je een exclusievere plint dan kan je ook kiezen voor een de bredere gefineerde MDF-muurplinten van 60mm. Deze plint is dus ook in prints te krijgen welke overeenkomen met de structuur/ print van het laminaat. Het mooie aan deze plint is dat de onderkant voorzien is van een mooi afgewerkte uitsparing, zodat je er ook een kabel onder weg kan werken. 

Tip

Bevestig deze plint met een montagekit, door een aantal punten aan de bovenkant van de plint te zetten en deze dan goed tegen de muur te laten drukken. Je krijgt dan het mooiste resultaat, omdat de ophangsystemen recht zijn en de meeste muren niet, krijg je dan geen mooi resultaat, en komt de plint dan ook nog vaak los. 

Wit gegronde MDF-plint

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een gegronde plint. Het voordeel van een gegronde plint is dat u deze nog in een andere kleur kunt verven. De toplaag van de plint is namelijk niet gefineerd, maar een grondverf. U kunt dan altijd achteraf de kleur van de kleur veranderen.

Uiteraard kan je ook kiezen voor deze witte MDF gegronde muurplint, omdat je deze ook
gemakkelijk nog kan verven in een andere kleur, mocht je dat willen. De witte kleur is namelijk geen gefineerde print toplaag, maar eigenlijk gewoon een witte grondverf. De uitstraling van deze muurplinten is bij voorbaat al geslaagd, omdat deze muurplinten zo hoog zijn dat de exclusiviteit ervan gewaarborgd is. Het kiezen voor een andere kleur kan dan alleen nog maar waarde toevoegen als je interieur daar om vraagt. 

Verschillende formaten plint

Uiteraard zijn al deze in hoogte verschillende muurplinten ook voorzien van een mooi uitgewerkte uitsparing aan de onderzijde voor het wegwerken van de kabels. Ook voor deze plinten adviseren wij de plint met een montagekit aan de bovenzijde met een aantal punten te monteren. Hierdoor kan je dan later gemakkelijk de plint weer verwijderen met een stanleymes.

Heeft u toch nog vragen of wilt u hier liever een deskundige over spreken? Twijfel niet om ons te bellen of om gewoon langs te komen. U kunt ons ook mailen of chatten.

 

Vloerverwarming

Een lamelparket vloer in combinatie met uw vloerverwarming is normaal gesproken altijd mogelijk. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten bij het kopen van uw lamel parket en daar helpen wij u graag bij. Bedenk van tevoren goed waarvoor u de vloerverwarming nodig hebt en in welke kamers u hem nodig hebt.