Voor welk interieur kiest u?

klassiek interieur met visgraat vloer uit onze showroom

In onze Showroom in Vianen krijgen we regelmatig mensen die ons advies vragen of het interieur en welke eiken houten parketvloer daarbij past. Wij kunnen u echter alleen adviseren welke vloer er bij welke stijl past, aangezien het een kwestie van smaak is. Wij kunnen u wel een aantal  voorbeelden laten zien in onze showroom, waar u wellicht inspiratie van op kunt doen. Wanneer u al een idee hebt welke kleur of stijl u wilt, kunt u altijd een stukje stof of hout meenemen, zodat wij een beter idee krijgen waar u naar opzoek bent. U bent uiteraard degene die de keuze gaat maken. Om u vast een eindje op weg te helpen hebben we in deze blog een aantal interieur voorbeelden beschreven.

Een landelijke sfeer

Bij een landelijk interieur reden wij een verouderde vloer aan. Deze kan ook getrommeld of vergrijsd zijn. Dit hoeft er niet meteen verouderd uit te zien. Een landelijk interieur gaat namelijk ook prima met een wat modernere look. Een onbehandelde (visgraat) vloer gaat bijvoorbeeld ook prima met een landelijk interieur.

Een modern interieur

Met een modern interieur kunt u veel kanten op. De vloer niet per se spierwit of zwart te zijn. Een onbehandelde vloer gaat ook prima in een modern interieur. Wat dacht u van een White wash behandelde eiken vloer? Veel maken voegen te weinig kleur toe in het huis. Hierdoor kan het zwart en witte kil en koud overkomen. Zorg dus altijd dat u genoeg afwisselt met kleuren en niet teveel spierwit en zwart gebruikt.

Een barok huis

In een interieur dat barok is ingericht kunt u gerust denken aan een iets donkere vloer. Mahonie of kersenhout zou hier bijvoorbeeld mooi bij staan. U kunt de vloeren die op onze website staan ook laten bewerken.

Een industrieel huis

Bij een industrieel is een mahonie kleur eikenhout mooi. In combinatie met donkere meubelen zorgt een onbehandelde vloer ook voor een warme uitstraling. Bij de stoere industriële inrichting passen donker roodachtige kleuren perfect. Een openhaard erbij en je hebt een prachtige kamer.

Vloerverwarming

Bij een strakke inrichting met moderne vloer pas geen radiator meer. Een eiken houten vloer kan prima als je vloerverwarming wilt. Laat je wel goed voorlichten door de echte parket vakman. Er zijn bepaalde spelregels waar je je aan moet houden.

 

Plinten voor je interieur

Tegenwoordig past er in elk type woning een eiken houten parket vloer. Parket vloeren zijn makkelijk aan te passen aan de huidige interieurs. Een mooie white wash of een van de vele tinten grijs, er is voor iedereen wel een eiken houten vloer met muurplint. Maar buiten de vloer komt er voor een spectaculaire afwerking wel meer kijken. Plinten zijn voor een nette afwerking onmisbaar.