Vloerverwarming met uw lamel Parket vloer?

lamel parket vloer

Parket vloer en vloerverwarming

Een lamelparket vloer in combinatie met uw vloerverwarming is normaal gesproken altijd mogelijk. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten bij het kopen van uw lamel parket en daar helpen wij u graag bij. Bedenk van tevoren goed waarvoor u de vloerverwarming nodig hebt en in welke kamers u hem nodig hebt.  

Waarom vloerverwarming met een lamel parketvloer? 

  • Goed voor mensen met een allergie 
  • Snel en gemakkelijk geplaatst.  
  • Volledig onzichtbaar, geen radiatoren in zicht.
  • De lamel parket vloer wordt gelijkmatig verwarmd. 
  • Bespaart energie. 

Warme sfeer van een vloerverwarming met lamel parketvloer 

Een vloerverwarming is hygiënischer dan een centrale verwarming omdat het minder stof aantrekt. Vooral mensen met een stof allergie zullen hier profijt van hebben. De vloer wordt gelijkmatig verwarmd waardoor er geen koude plekken in de kamer meer kunnen ontstaan. In de winter lekker op blote voeten door de woonkamer lopen zal zelfs met tegels nog een plezier worden. 

Het plaatsen van de vloerverwarming op parket 

De uiterst nauwkeurige voorbereiding en het inmeten is erg belangrijk bij het legproces. Het fijne is dat wanneer u bij ons een lamel parket koopt, u ons altijd kunt benaderen wanneer u vragen heeft. U kunt ervan op aan dat de vloerverwarming professioneel en zorgvuldig geplaatst wordt.  

Wie wil nou niet die warme sfeer van parket

Wie wil nou niet de warme sfeer van een mooie eikenhouten vloer, maar dan wel in combinatie met een niet zichtbare vloerverwarming. Dan ziet je lamel parket er niet alleen prachtig en stijlvol uit, maar is je huis of kantoor tegelijkertijd aangenaam verwarmd. Bovendien is een vloerverwarming hygiënischer, omdat de verwarming geen stof aantrekt zoals een centrale verwarming dat wel doet. Dus uitermate geschikt voor mensen met een allergie.

 

Welke ondervloer kan ik het best nemen voor mijn parket

Er zijn tientallen verschillende ondervloeren beschikbaar op de markt maar waar moet je nou op letten? Je wil er immers niet achteraf achter komen dat je de verkeerde ondervloer hebt waardoor de vloer niet gelijk loopt. In deze blog vertellen we je welke ondervloer bij je past. 

Een aantal zaken waar je op moet letten zijn vocht en temperatuur, de staat van de ondervloer, geluidseisen, thermische isolatie en wat voor vloer er gelegd. Kies je voor laminaat of parket. Vraag hier ook vooral na bij de verkoper, deze kan precies vertellen welke ondervloer bij jou past. 

Vocht en temperatuur

Heb je te maken met een koude of vochtige ondervloer zoals bij een benedenwoning of begane grond dan heb je altijd een ondervloer met vochtscherm nodig. Je kan uiteraard ook een ondervloer zonder vochtscherm kiezen maar dan moet je wel eerst een vochtfolie op de vloer leggen voordat je de ondervloer erop legt. Wij adviseren op de begane grond altijd een vochtfolie te gebruiken omdat er tussen de koude ondervloer en de eiken houten parket vloer condensvorming kan ontstaan door temperatuurverschillen.

Staat van de ondergrond

Natuurlijk is het ook belangrijk om eerst goed naar de staat van de ondergrond te kijken. Is de ondergrond bijvoorbeeld er hobbelig, dan heb je een dikkere ondervloer nodig. Is de vloer mooi egaal, dan heb je aan een dunnere ondervloer al genoeg. Heb je bijvoorbeeld een gladde betonnen ondergrond dan volstaat een universele 2mm ondervloer al. Hoe slechter de ondergrond hoe dikker de ondervloer zal moeten zijn. In de meeste gevallen volstaat een 5 of 7mm Softboard. Let wel, als een ondergrond in extreem slechte staat is of afloopt dan kan het in sommige gevallen nodig zijn om een ondergrond eerst te egaliseren. Dat kan je dan beter door een erkend bedrijf laten doen omdat dit niet makkelijk is en een hoop ellende kan veroorzaken. Er is namelijk veel dat fout kan gaan bij egaliseren.

Geluidseisen

Ben je opzoek naar een ondervloer die het geluid goed dempt dan adviseren wij de Reducesound 3mm.Deze ondervloer is TUV gecertificeerd waarmee hij voldoet aan deEuropese norm en bijvoorbeeld door alle woningbouwverenigingen goedgekeurd is. Deze ondervloer reduceert minimaal 10DB geluid.

Aandachtspunten Laminaat/ parket

Waar je altijd op moet letten is dat de ondervloer niet te zacht mag zijn. Wanneer je een ondervloer op een rol ziet, is dit per definitie dus een zachte ondervloer. Dan mag de ondervloer niet dikker dan 2 of 3mm zijn. Heb je toch een dikkere ondervloer nodig door de staat van de ondergrond, dan kan je kiezen voor een van de Softboard ondervloeren, omdat dat wel harde platen zijn.

Laat je altijd goed adviseren wanneer je een laminaat vloergaat kopen. Het blijft immers een belangrijke aankoop.