Tegellaminaat of keramisch tegels voor in huis

tegellaminaat

Laminaat of tegels

Laminaat met een hout structuur en hout print zijn alom bekend en overal verkrijgbaar. Van bouwmarkt tot vloerenspeciaal zaak je hebt keus te over in kleur en uitvoering. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om een tegellaminaat aan te schaffen. Tegellaminaten is dan ook een stuk goedkoper dan gewone keramische tegels en makkelijker zelf te leggen. Tegel laminaat heeft meerdere voordelen ten opzichte van keramische tegelvloeren.

Laminaat Vianen beige 2c

Tegellaminaat voordelen

  • Het is een stuk lichter in gewicht dan keramisch tegels dus geschikt voor houten ondervloer
  • Uitermate geschikt voor vloerverwarming maar laat je wel goed informeren
  • Geluiddempend dus ook voor appartementen en bovenwoningen de beste keus. Laat je wel inlichten over de juiste ondervloer
  • Makkelijk zelf te leggen, tegels zetten is echt een vak. Tegellaminaat leggen is vaak binnen een dag gedaan, mits je het juiste gereedschap hebt.
  • Tegellaminaat vloeren voelt warmer aan dan keramische tegels, ook met vloerverwarming. Lekker voor in je slaapkamer
  • Geen gedonder met lijm, tegellaminaat kun je los en makkelijk zelf leggen door het makkelijke kliksysteem
  • Makkelijk te vervangen als je eens toe bent aan een nieuw laminaat vloer

Tegellaminaat in je interieur

Tegellaminaten winnen niet voor niets terrein in de interieur wereld. Voor elk interieur is er wel een dessin of look te koop. Tegel laminaat is geschikt voor alle ruimtes in je huis en  kan tegen een stootje. Het laminaat lijkt zo op steen doordat er verschillende soorten toplagen te koop zijn, glad, ruw of hoogglans.
Ook komen er steeds meer kwaliteitsvloeren bij en de technische mogelijkheden gaan ook gewoon door. Hierdoor  neemt de levensduur alleen maar toe en de keus in de markt toeneemt.
Door de vele dessins is tegellaminaat uitermate geschikt voor de betonlook of natuursteen look. Vaak is een vloer niet geschikt om er een zware betonvloer over te gieten en kan dit ook een vrij prijzige oplossing zijn. Tegellaminaat is dan de betaalbare optie.

Laminaat voor in de badkamer?

Ook voor vochtige ruimtes is er tegellaminaat verkrijgbaar zoals de badkamer. Waterbestendig laminaatis de nieuwe trend in de vloeren wereld. Waterbestendig (of aqua) laminaat is uitermate geschikt voor keukens en badkamers. Aqualaminaat ziet er uit als “normaal” laminaat en is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zelfs de prijs wijkt niet al te veel af van “gewoon” laminaat. Aqua laminaat heeft een aparte laag op het kliksysteem en de naad, waardoor zelfs deze lagen waterbestendig zijn.

 

Niet alleen voor in de badkamer

Waterbestendige vloeren hebben vaak een afwerklaag met een voelbare structuur. De structuur zorgt niet alleen voor de natuurlijke tint van het laminaat maar fungeert ook als een anti slip laag.Zeker omdat dit in badkamers gebruikt kan worden is dit een handige oplossing tegen het uitglijden.

Normaal gesproken ligt er in de badkamer of in het toilet altijd een andere vloer dan in de rest van de woning. Met waterbestendig tegellaminaat is dat niet meer nodig. De hele verdieping kan met Aqua laminaat met hetzelfde soort laminaat gelegd worden. Dit oogt een stuk rustiger.

Tegellaminaat voor de keuken

Denk ook aan andere vochtige ruimtes, zoals een gang of keuken. Honden willen zich wel eens binnen uitschudden, overmatig kwijlen of een drinkbak door de keuken gooien. Watervast laminaat is hier goed tegen bestand.

De plaats waar het meeste water word gebruikt na de badkamer is de keuken. Handen wassen, vaat afspoelen, wasmachine, de vloer het zwaar te verduren tijdens de dagelijks bezigheden. Zo nu en dan wil er wel eens wat op de vloer uiteen spatten.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, kom eens langs in Vianen