Laminaatvloer komt omhoog, acclimatiseer goed

Woerden

Acclimatiseren laminaatvloer

Een goede laminaatvloer kopen die bij jou past en je interieur aanvult is een nog moeilijkere klus dan het leggen van de vloer zelf. De outlet hangt vol met hulpmiddelen om het jou gemakkelijk te maken. Vloerenspecialisten zijn de vakmensen op dat gebied maar wat jij met die informatie doet is aan jou. Je hoeft geen help te roepen want het is makkelijk in gebruik.

Een tegellaminaat vloer wordt aangeraden om vier dagen te acclimatiseren in de ruimte waar die komt te liggen. Volg hierin het advies op van je vloerenspeciaalzaak of wat er op het etiket staat. Het staat er niet voor niks op. De luchtvochtigheid in een outlet of bouwmarkt is anders dan bij jou thuis. Door de schommeling werkt de vloer, geef je laminaatvloer dus even rust. Laat je je vloer niet acclimatiseren dan zet ie uit en komt ie omhoog.

Geduld is dus een schone zaak.

Geen paniek

Nu niet gelijk in paniek raken, er zijn genoeg tips en tricks om je laminaatvloer weer op het rechte pad te krijgen, maar daarover in een volgend blog meer. Maak dus op tijd een planning van de werkzaamheden en voorkom zo dat je overhaast aan het klussen gaat. Een laminaatvloer leggen is geen ingewikkelde klus als je een beetje handig bent maar de afwerking daarentegen kan problemen opleveren. Vervelende verwarmingsbuizen, rare hoekjes,  kasten in je slaapkamer en plinten vormen de echte uitdaging.

Laminaat gaat bol staan

Het omhoogkomen van je laminaatvloer kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is dat er niet genoeg ruimte tussen vloer en muur gehouden word. Laminaat is geen hout product zoals een parket vloer maar het werkt wel. Houd in elk geval een centimeter ruimte zodat je het bollen van de vloer tegengaat. Niet zelden legt men de vloer zo strak tegen de muur dat door de spanning het laminaat kan breken.

laminaatvloer

Een vloer laten leggen is natuurlijk het makkelijkste wat er is maar zorg dan wel voor een professioneel vloerenlegger, die weet precies wat die doet. Even snel een klusjesman inhuren scheelt misschien een paar centen maar als die slechte kwaliteit levert in bijvoorbeeld de afwerking of het leggen van je laminaatvloer is het nog zonde van het geld.