Krassen in je laminaat vloer..oh nee

Parket vloer leggen

kleine krasjes

Na noeste arbeid ligt eindelijk je gloednieuwe laminaatvloer er strak in zonder krassen, afgewerkt met mooie muurplinten of plakplinten Trots en blij dat je nu eindelijk kunt genieten van de vloer van je dromen. Enkele dagen later beginnen zich de eerste krassen te vertonen, en dat is natuurlijk balen. Kleine krassen en putjes in je gloednieuwe laminaatvloer zijn makkelijk te voorkomen.

Tips tegen krassen

Uitsluiten kun je niet maar zoals elke vloer kun je ook laminaat beschadigen. Met een paar goedkope oplossingen kun je voorkomen dat je laminaat beschadigd raakt door alledaags gebruik.

 

  • Elke interieurzaak heeft ze liggen, viltjes die je onder je meubels kunt bevestigen om krassen te voorkomen. Let er op dat je niet de zelfklevende neemt maar die met een pin. Die blijft tenminste zitten. Bij het schuiven van de meubels zal het in elk geval niet krassen.
  • Schoenen uit!! Klinkt eenvoudig maar is wel het meest doeltreffend. Hoe vaak blijft er wel niet een steentje of zand onder je zolen hangen wat je mee naar binnen loopt. Goed je schoenen vegen helpt al wat maar 100% haal je niet. Pantoffels in huis zijn ook lekker dus niet alleen in je slaapkamer.
  • Heb je een kantoor aan huis waar een houten of laminaatvloer ligt, dan wil je uiteraard geen krassen. Ga eens langs de kantoorvakhandel, speciaal voor bureaustoelen zijn er doorzichtige matten zodat de wielen van de bureaustoel je vloer niet beschadigen.
  • Spelende kinderen kunnen ook behoorlijk wat schade aanrichten, autootjes rijden nu eenmaal het beste met een glad oppervlak. Geef ze een speelkleed of een eigen speelkamer als dat mogelijk is. Zo blijft de laminaatvloer in de huiskamer tenminste heel.
  • Misschien denk je er niet aan, maar ook honden met scherpe lange nagels kunnen krassen veroorzaken, zorg dus dat ze op tijd geknipt worden.

 

Parket vloer leggen

Vochtige ruimtes

Niet alleen krassen ontsieren je laminaatvloer, ook water kan je vloer beschadigen. Let daarom altijd op bij het water geven van je planten. Zorg dat je een droge doek bij je hebt. Al kun je natuurlijk ook een watervast aqualaminaat leggen. Uiteraard zijn er nog veel meer voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om beschadigingen te voorkomen. Helemaal uitsluiten kun je niet.

 

Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt die lichte krassen weg kunnen werken. Maar daarover in een ander blog meer