Houten vloer bewerken

bewerkingen houten vloeren

Bewerkingen van eiken vloeren

Wist je dat een eiken houten vloer dankzij bewerkingen geschikt kan worden gemaakt voor elk interieur.

Niet iedereen heeft hetzelfde huis of heeft dezelfde smaak wat interieur betreft. Sommige mensen zijn gek op oude details en krakende vloeren. Die geven de voorkeur aan een huis wat niet helemaal recht is en waar de vloer soms afloopt en flinke noesten en er uitgeleefd uitziet. Zo’n vloer zou in een nieuwbouw woning niet tot zijn recht komen. Vaak vind je in nieuwbouw een laminaat vloer. Dit hoeft natuurlijk niet. Ook in een nieuwbouw woning kun je heel goed een eiken houten vloer leggen die bij je huis past met mooie plint .

Of misschien wil je vloerverwarming.

De vloeren naar wens bewerkingen

De eiken houten vloeren handel staat niet stil en elke eiken houten vloer kan aangepast worden naar de wensen van de klant. Een eiken houten parket vloer is een levende vloer en zal vanuit zichzelf al veel karakter uitstralen richting je interieur. Om de natuur een handje te helpen zijn er verschillende bewerkingen van je eiken houten vloer mogelijk.

Tegenwoordig is het mogelijk om allerlei bewerkingen op uw eiken parketvloer toe te voegen zodat de eiken vloer precies naar uw wens wordt gemaakt. Om het makkelijk te maken zetten we de bewerkingen in deze blog even op een rijtje in begrijpelijke taal.

Getrommeld bewerking

Bij het trommelen van een vloer worden er kleine deukjes in de vloer gemaakt. Dit wordt gedaan in een grote trommel waarin schroefjes en boutjes zitten. Met als resultaat een vloer die er geleefd uitziet.

Geschaafd

De oppervlakte van een geschaafde vloer is egaal, maar de structuur van de nerf is nog wel duidelijk zichtbaar. Een oppervlakte dat geschaafd is geeft een rustige natuurlijke uitstraling in combinatie met de houtnerven en olie.

Verouderd

Bij het verouderen van de vloer worden kleine deukjes en krasjes in het hout gemaakt waardoor het er ook gebruikt uit gaat zien. Het verouderen is te vergelijken met trommelen, maar dan minder intensief.

White wash bewerkingen

Met een White wash behandeling geeft u uw vloer een nieuwe kleur. White wash bevat wit pigment waardoor de vloer een lichtere uitstraling geeft. U kunt de olie gemakkelijk op een katoenen doek aanbrengen waarna het op de vloer geboend kan worden. Het is belangrijk dat de vloer goed geschuurd is en is ontdaan van oliën voordat u met het White washen begint. Uiteraard kunt u de vloer ook in andere tinten kleuren, bekijk hiervoor eens 123-protect.

Vergrijsd

Bij vergrijzen geeft u uw onbehandelde vloer een wat doorleefde look na bewerkingen. U kunt dit met meerdere soorten wash bewerkingen doen. Het is verstandig om in een keer een grote hoeveelheid te mengen, zodat u alles met een lading kunt doen. Er kan zo geen kleurverschil optreden. Bekijk hier onze meerdere soorten wash.

Geschuurd

Wanneer uw vloer geschuurd wordt, krijgt hij een rustieke look na bewerkingen. De nerf wordt namelijk meegenomen in het schuren. U kan zelf bepalen in welke mate er geschuurd wordt en hoeveel er van de houtstructuur overblijft. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail, chat of telefoon. Natuurlijk kunt u ons ook bezoeken in onze Showroom.