Eerste koop woning?

Droomvloer eerste woning koophuis

Eindelijk je eigen woning

Het is tijd om op jezelf te gaan wonen of in elk geval te verhuizen. Het ouderlijk huis achter je laten is nog niet zo eenvoudig maar op een bepaalde leeftijd wordt het tijd om te gaan. Je speurt heel internet af naar een geschikte woning of appartement, je kent heel Funda uit je hoofd en elke makelaar bij zijn voornaam. Je weet hoeveel je hypotheek kunt krijgen dus je zoekt heel bewust en doelgericht naar jouw eerste koophuis. Er is nog niet echt veel keus, ze zijn of te klein, te duur of er moet nog veel verbouwd worden wat natuurlijk een kostenpost is.

De makelaar

De makelaar maakt jouw erop attent dat er ook een bouwdepot aangevraagd kan worden bij je hypotheek. Dat lijkt je wel wat want zo’n hele verbouwing van je spaargeld betalen is wat veel. Je bent vast al aan het nadenken welke kleur de muur gaat worden, of u een hoekbank of normale bank neemt. Erg veel keuzes en beslissingen die er  op je afkomen bij de aanschaf van een woning. 

De juiste keuzes maken

Na veel speuren en afwijzen heb je na het bezichtigen van meer dan 30 woningen eindelijk je woning gevonden, nu nog een kwestie van kopen. Zullen ze je bod wel accepteren? Als de koop eenmaal rond is begint het pas echt leuk te worden. Lekker verbouwen en renoveren van je eerste eigen huis. Behang krabben, muren stuken, kozijnen en deuren afschuren en in een nieuwe laagje verf zetten. Je eerste eigen woning moet er natuurijk wel uitzien als een paleisje waar jij je thuis voelt. De volledige inrichting van je huis wil je op elkaar afgestemd hebben. Materialen, kleuren en vormen moeten samen een geheel vormen. Je hebt gekozen voor een onbehandelde visgraat vloer en laat deze kleuren in een moderne frisse white wash. Op deze manier heb jij er geen omkijken meer naar en doet de parket fabriek alles voor je.

Kiezen van je droomvloer in je nieuwe woning

Een vloer uitzoeken blijkt voor veel mensen toch lastiger dan gedacht. Vaak zie je in de showroom maar een paar planken en daar moet jij je keus op baseren. Toch een donkere eikenvloer in je nieuwe woning? Maar ga je dan voor een klassieke visgraat of een luxe Hongaarse punt. Donkerdere vloeren stralen vaak warmte uit, maar zorg dan wel voor kleur als tegenhanger. Neem er in elk geval de tijd voor en bekijk verschillende woonwinkels voor inspiratie. Neem gewoon wat stalen verf mee en stukken stof die je wilt gebruiken in je nieuwe appartement. Wij hebben eiken vloeren liggen in alle soorten en maten. Ga dus gerust bij ons woonshoppen om inspiratie op te doen. 

Leggen van de vloer in je nieuwe woning

Je hebt een keus gemaakt en je nieuwe eiken houten visgraat vloer. Uiteraard met white wash kleuring en deze komt al over een paar dagen. Helaas kan je vloer niet gelijk gelegd worden. Deze moet eerst acclimatiseren bij minimaal 18 graden en dat vier dagen lang. Maar niet getreurd zo heb je tenminste nog even de tijd om alle puntjes op de I te zetten. Ons gediplomeerde legteam van parketeurs legt je eiken houten visgraat parketvloer er in een paar dagen in, inclusief het aanbrengen van de muurplinten.     en de ondervloer die je gekozen hebt. Met ondervloer en plint en het leggen van je vloer zijn onze parketteurs (afhankelijk van de oppervlakte)  binnen een aantal dagen weer uit je woning zodat jij verder kunt met inrichten. 

Onderhoud 

De kans is groot dat je bij de verkoop van je vloer is verteld om er een onderhoudsmiddel bij te kopen. Je bent uiteraard zuinig op je nieuwe vloer dus die verdient de beste bescherming die er is.Wij raden onderhoudsmiddelen van 123-protect aan. Deze zijn namelijk gemakkelijk aan te brengen en hoeven amper bij gehouden te worden. Wanneer je de vloer laat leggen kun je die het beste behandelen met HW-Protect. Dit middel brengt een beschermlaag aan op uw vloer en werkt van binnenuit.

Op die manier heb je zeker de aankomende 20 jaar geen ellende dat je meubels het huis uit moeten om de vloer te behandelen. Je hoeft de eiken houten vloer alleen maar bij te houden met Energy Spray en dat alleen maar op de plaatsen die het het zwaarst te verduren krijgen. Looppaden en delen van je vloer waar meubels geschoven worden zijn het kwetsbaarste. Dat zijn ook de enige plekken die je hoeft te sprayen. 

Het eind resultaat in je woning

Je ziet een eiken houten wash wash visgraatvloer is heel makkelijk in onderhoud en gaat een leven lang mee. Dankzij enige inspanning en de juiste keuzes is je eerste eigen woning nu ook echt jouw woning geworden. Je kunt tevreden terugkijken op een lang proces van kopen, verbouwen, renoveren en uiteindelijk het resultaat. Na afloop van het proces kunt u trots zijn op uw vloer, en als er ooit problemen mee zijn kunt u altijd bij ons terecht. Met de jarenlange garantie zullen wij ervoor zorgen dat je vloer er altijd mooi bij ligt. 

Vragen

Twijfel je nog of heb je vragen over je nieuwe vloer, bijvoorbeeld onderhoud of is er een beschadiging opgetreden? Kom gerust langs in onze  Showroom in Vianen. Hier hebben we ruim 400 vloeren uitgestald  en kunnen wij u passend advies geven. Vergeet niet ” wij zijn er voor u en uw vloer”.  Ook voor alle benodigheden voor het leggen van een vloer kunt u bij ons terecht.